Profile
Thomas Joos Oprichter Creative Leaders

“De weg naar je doel verloopt zelden volgens plan.”

Op donderdag 20 september zakken we af naar Hello Hypernova om ons onder te dompelen in creativiteit en organisatie. Gwen Vanhee, partner bij nøcomputer, zal ons onderdompelen in de ups & downs van zijn bijzonder diverse carrière. Van hip-hop beats en interactieve kunst tot productinnovatie en ondernemerschap. Tijd om kennis te maken! 

Hallo Gwen! Hoe omschrijf jij aan vrienden en familie wat je doet op het werk?

In essentie helpen wij bedrijven verhalen vertellen en unieke momenten tot stand brengen met hun klanten. We gebruiken hiervoor de nieuwste technologiën om mensen te verrassen en verwonderen. We vatten het samen als interactieve dingen voor schermen van morgen. Familie en vrienden houden het vaak op ‘iets met computers’ en ‘regelmatig in het buitenland’. Meer hoeft dat niet te zijn. 

Wat is je favoriete deel van de job? En wat is het moeilijkste?

De leukste momenten zijn het binnenhalen van een nieuw project en de reacties van mensen op ons werk. Ik hou ook enorm van de variatie in mijn job. We zijn een klein team en doen alles zelf. Van verkoop en promotie tot ontwerp en ontwikkeling. Elke dag brengt een nieuwe uitdaging met zich mee.

We beginnen regelmatig aan iets wat we nog nooit eerder hebben gedaan. Dat vraagt heel wat vertrouwen van en in de mensen rond je. De kans dat het mislukt is best groot en toch beloven we de klant dat we iets zullen opleveren. Soms moeten we hiervoor wel wat afwijken van het oorspronkelijk concept om binnen tijd en budget te blijven. Niet alle klanten kunnen daar even goed mee om en dat zorgt wel eens voor stress. Dit is volgens mij eigen aan innovatie onder tijdsdruk en we weten ondertussen hoe we daar best mee omgaan. 

Object herkenning software – Play The City (New York)

Waar ga je over praten op Hello Hypernova?

Het behouden van een cultuur waar creativiteit en innovatie centraal staat is ook voor ons een dagelijkse zoektocht. Ik zal mijn persoonlijke kijk op deze uitdaging delen en open praten over de ups & downs waar ik zelf het meeste uit heb geleerd.

Wat betekent creatief leiderschap voor jou?

Voor mij draait het allemaal rond passie, ingesteldheid en vertrouwen. Vol goesting bezig zijn met je job geeft vleugels en stelt je in staat om het uiterste te kunnen opzoeken. Open staan voor verandering, met of zonder angst, en niet te snel tevreden zijn gaan hier vaak mee gepaard. Creatief leiderschap draait rond een goede dosis vertrouwen kunnen geven aan de mensen waar je mee samenwerkt. 

nøcomputer portfolio

Wat is de belangrijkste les die je onze lezers reeds wil doorgeven?

Soms moet je gewoon durven springen. Er zullen altijd onbekende factoren opduiken en dat heb je niet in de hand. De uitdaging ligt niet in alles op voorhand proberen plannen, maar wel in het snel en pragmatisch kunnen inspelen op de realiteit. Durf loslaten en zet elke dag een kleine stap in de juiste richting.